kvinnlig onani

Varför kvinnlig onani kan vara bland det skönaste som finns

Kvinnlig onani kan för många upplevas som tabubelagt och pinsamt att prata om, vilket inte är så konstigt eftersom det ofta under uppväxten varit ett ämne som tystas ner och inte pratas så mycket om. All information man kom över under sexualundervisningen i skolan riktade sig främst till den sexuella aktivitet som avser hetrosexuella partners som vill fortplanta sig och få barn – eller mot dem som vill ha sex men INTE ha barn, och därför behöver någon form av preventivmedel. Vi alla kan nog enas om att den sexuella driften är mer än bara barnalstrande. Samtidigt som pratet om kvinnlig onani tystas ner så pratas det allt mer om kvinnor som fejkar sina orgasmer på grund av otillfredsställelse i sexlivet.

Sammanträffande? Kanske det.

Foto av Anna Shvets från Pexels

Kvinnlig onani, nyckeln till ett bra sexliv?

Grunden i ett lyckosamt sexliv säger sig grunda sig i att ha lärdomar om sin egna kropp, vad man gillar och inte gillar. Vad är ett bättre sätt att ta reda på det om inte genom just kvinnlig onani? 

Att onanera har många bra fördelar och faktum är att det även har många bra hälsofördelar. Studier tyder på att det är skillnad på att onanera och ha sex, då det är olika typer av ämnen som frisätts. Detta är bara ytterligare ett tecken på att bägge delarna bör inkluderas i ditt liv!

Att onanera oavsett om det leder till orgam eller inte är både skönt och fördelaktigt. Fördelen med att utforska och ta på sig själv är att du lär känna dig själv utan och innan, vilket sedan kan användas om du väljer att ha sex med en annan person. När du känner dig själv bättre och vet vad du tycker om och inte tycker om så är det lättare att visa och berätta för din partner hur hen ska gå till väga.

Vi lovar dig att sexet kommer bli 100% bättre när du kan berätta vad du vill ha och gillar. 

Foto av Nataliya Vaitkevich från Pexels

Eftersom sexualundervisningen i skolan knappt inkluderade att lära männen (och knappt oss kvinnor heller) var den kvinnliga G-punkten och klitoris sitter, får vi helt enkelt ta saken i egna händer och lära dem vad som är skönt och inte. Sexlivet med en partner når inte bara en ny nivå av att du lär känna din kropp och onanerar, utan sexlivet med dig själv får sig ett riktigt uppsving.

I början kan vissa känna sig obekväma och nästintill uppleva en känsla av genans när de ska ta på sig själva, men låt dig inte skrämmas – övning ger färdighet! Innan du vet ordet av så kommer du inte vilja göra annat än onanera och umgås med dig själv. En viktig del i livet är att älska sig själv, och just kvinnlig onani (kanske ihop med en klitorisvibrator?) är ett perfekt redskap för att hjälpa till med det. 

Foto av Deon Black från Unsplash

Fördelarna med att onanera

Kvinnlig onani med sig själv eller en partner kan även ses som ett 100% säkert preventivmedel. Det är den perfekta aktiviteten att utföra både tillsammans med någon och ensam. Samtidigt som du får ut i princip samma vinning som vid sex, behöver du varken oroa dig över att bli gravid eller smittas av någon könssjukdom

Vi har tidigare nämnt olika hälsofördelar med att onanera här. Men studier visar även på att om en man onanerar och får utlösning var och varannan dag minimerar det risken för prostatacancer. Samtidigt visar annan forskning på att regelbundna orgasmer ihop med kvinnlig onani minimerar risken för infektioner i livmoderhalsen samt mindre smärta kring menstruation. Slå gärna ett öga på vårt utbud av leksaker för män eller G-punktsvibratorer där du garanterat kan hitta perfekta gåvor till någon som du tycker förtjänar dessa otroliga hälsofördelar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg
Scroll to Top