Kvinnlig_orgasm

Så bra är kvinnlig orgasm för din hälsa

En kvinnlig orgasm är inte bara sjukt skönt, det är även en utstakad bana mot ett mer hälsosamt liv. De bästa fördelarna är att du varken behöver förhålla dig till någon tid, eller ens inkludera en annan person (trots att det kan vara ganska trevligt) för att nå maximal njutning. Allt du behöver är en härlig liten leksak och din fantasi!

Vad är en kvinnlig orgasm?

När du har sex med dig själv eller tillsammans med någon kan det ibland vara så skönt att du kommer till ett stadie där det känns som att du svävar på moln. Det stadiet brukar benämnas som “att komma” eller “att få en orgasm” och innebär att du når klimax av din njutning. 

Att få en orgasm innebär att en väldigt stark och skön känsla intar kroppen. Ibland kan den här känslan vara så intensiv att man hamnar i en form av trans som gör att du för en kort stund tappar kontrollen över både ansiktsuttryck, rörelser och ljud. Ofta beskrivs en kvinnlig orgasm som en pulserande känsla som ger ett väldigt varmt och behagligt pirr i kroppen. Känslan kan sitta i allt ifrån några sekunder till en något längre stund tills den tillslut avtar och du får en avslappnad känsla. 


Kvinnlig orgasm brukar beskrivas som den skönaste känslan som någonsin går att uppnå! Efteråt kan du både känna dig utvilad och pigg eftersom det utsöndras så mycket hormoner vid en orgasm, men i takt med att blodflödet återgår och musklerna slappnar av kan du också känna dig lugn och lite trött.

Foto av Anna Shvets från Pexels

Hur får man en kvinnlig orgasm?

Till en början är det värt att nämna att för vissa kvinnor är det lättare än för andra att få en orgasm, och för vissa så uteblir orgasmen helt. Oftast handlar det om att lära känna sin kropp och hitta vad som funkar för just dig, ingen kropp är den andre lik. Det kan däremot vara olika faktorer som spelar in i varför du i vissa fall inte får en orgasm. Stress är en av aspekterna som kan har stor påverkan på ditt tillstånd, men även vad du har för relation och känslor till den personen du har sex med kan ha en inverkan. Faktorer som att du är spänd, nervös eller trött kan även vara bidragande till utebliven/försämrad orgasm.

Det finns ingen instruktionsbok över hur du får en orgasm, utan det kan skilja sig mycket från person till person och vilken dagsform man har. Här kan du läsa om våra 5 tips för hur du kan utföra underbar onani

Som tidigare nämnt i våran ultimata guide för att köpa sexleksaker online är det enligt studier “enklast” att uppnå just en kvinnlig orgasm genom att stimulera klitoris samtidigt som du fantiserar/utför något som gör dig upphetsad. Vissa kan uppleva att det kan vara svårare att få orgasm vid endast penetrerande sex så ett tips är att på ett eller annat sätt försöka stimulera just klitoris med hjälp av en klitorisvibrator (vi rekommenderar att du använder den tillsammans med en stimulerande gel för ökad intensitet). Tänk utanför normen av penetrationssex och ha i åtanke att i orgasmens värld finns det inga regler!

Foto av Dainis Graveris från Unsplash

Så bra är kvinnlig orgasm för din hälsa:

Inte nog med att en kvinnlig orgasm utgör otroliga känslor i din kropp samt frigör hormoner som kan göra dig pigg och glad så finns det även flera hälsofördelar med att unna dig lite extra njutning. Nedan har vi listat de bästa hälsofördelarna med en kvinnlig orgasm:

  • Sänker stress och blodtryck: Den kanske mest framträdande fördelen för din hälsa är att en orgasm reglerar ditt blodtryck och sänker din stressnivå (Vem skulle inte behöva det då och då?). Om du ofta får en så kallad “stressmage” kan kanske orgasmer vara lösningen. 
  • Motverkar depression: En kvinnlig orgasm kan även ses som ett alternativt “läkemedel” mot en depression. Under en orgasm utgörs en stor mängd endorfiner, dopaminer och hormoner vilket blir som ett starkt lyckopiller för din kropp och kan hjälpa till att motverka depressioner. Faktum är att studier tyder på att en riktigt bra orgasm ger samma lyckorus som kokain (minus de negativa hälsoeffekterna som kokain har såklart). 
  • Stärker immunförsvaret: På liknande sätt stärker en kvinnlig orgasm ditt immunförsvar och din allmänna hälsa. Det kan även bidra till minskad huvudvärk, förbättrar din hjärnkapacitet och ditt minne, har en stor positiv inverkan på din hjärthälsa samt tillför rikligt med glow till din hy (Vi tar gärna en dos av ALLT nu!). 
  • Gör dig mer kärleksfull: Som om inte ovanstående fördelar var nog, så kan även en orgasm bidra till att du känner dig mer kär. Vid beröring frigörs det så kallade “kärlekshormonet” oxytocin i kroppen vilket ökar känslan av harmoni och njutning. Efter en orgasm kan du därför känna dig mer kärleksfull och tillgiven mot andra.

Detta är bara några av alla de hälsofördelar en kvinnlig orgasm frambringar, är det inte helt otroligt? Alla borde se detta som ett tecken för att lägga lite mer entusiasm i sin orgasm! 

Om du känner dig sugen att testa något nytt eller är sugen på att avancera ditt sexliv mot ännu mer njutning och kanske en ännu mer dominerande orgasm så bör du även ta dig en titt på vårt utbud av G-punktsvibratorer samt våra krämer/gels som är jättebra hjälpmedel i jakten på den kvinnliga orgasmen.

2 reaktioner på ”Så bra är kvinnlig orgasm för din hälsa”

  1. Pingback: Varför onani kan vara bland det skönaste som finns - Vibe Sensation

  2. Pingback: Varför kvinnlig onani kan vara bland det skönaste som finns - Vibe Sensation

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg
Scroll to Top