tips för onani

5 tips för underbar onani (en härlig stund med dig själv!)

Att ta hand om sig själv är otroligt viktigt och ett av de allra bästa sätten att göra det på är genom att onanera! Därför har vi skapat en lista på några av våra bästa tips för onani. Förutom orgasmerna det ger, så hjälper onani dig att lära känna din kropp och vad du tycker är skönt. Det som händer i kroppen när du onanerar är bra för både ditt psykiska och fysiska välmående.

Forskning visar att regelbunden onani kan bland annat hjälpa med:

  • Minska dina stressnivåer.
  • Få dig att sova bättre.
  • Förbättra cirkulationen. 
  • Lindra mensvärk.
  • Förbättra din kroppsbild. 
  • Stärka dina bäckenbottenmuskler. 
  • Stärka ditt immunförsvar.

Men hur tillfredsställer man sig själv på bästa sätt? Det är något som kan kännas svårt, speciellt om man inte utforskat onani särskilt mycket. Därför har vi listat våra 5 tips för onani som garanterat kommer hjälpa dig göra det skönare för dig själv!

Foto av Anna Shvets från Pexels

1. Kom i rätt mood – gör det till en speciell stund för dig själv

Onani erbjuder sexuell njutning helt på dina egna villkor – du kan göra det när man vill, hur du vill, och hur länge du än vill. Kom in i rätt mood genom att tända massageljus (som du även kan använda på kroppen), spela sensuell musik, och slappna av. Blunda och låt dina fantasier röja vilt. Om du har ett badkar kan du göra det extra skönt. Fyll badet och smörj in dig långsamt med en avslappnande olja. Genom att ligga i det varma vattnet medan du utforskar din kropp kommer du få orgasmen att komma på nolltid!

2. Läs/lyssna på erotiska noveller eller kolla på (feministisk) porr

För dig som tycker det svårt att bara förlita sig på fantasin så finns det en otroligt stor mängd erotika noveller du kan läsa för att hjälpa fantasin på traven. Du kan även lyssna på erotiska podcasts om du föredrar att ligga och blunda för att kunna koppla av. Andra föredrar att se på andra som onanerar eller har sex. För dig som vill kolla på porr, finns ett flertal olika regissörer som fokuserar på feminist porr där kvinnans lust och sexuallitet är i centrum.

3. Byt position och variera dina rörelser

Ett underskattat tips för onani är att variera på sina positioner. På samma sätt som man byter sexställningar med sin partner så är kan du enkelt variera dina onani-positioner för att hitta det du tycker är skönast. Prova att ligga på rygg med en kudde under höfterna, ligg på sidan, stå på alla fyra, rid på en stol etc. Det är bara din fantasi som sätter gränser. I samband med detta så kan du även variera hur du rör vid klitoris. Du kan massera, gnugga och gnida för att göra det så skönt som möjligt. Variera också hur hårt du gör med din hand eller vibrator.

Foto av Deon Black från Pexels

4. Erogena zoner

Hela kroppen kan vara en erogen zon. Men det finns särskilda punkter på kroppen som är extra känsliga för beröring. Lär känna dina erogena zoner, de kan förstärka upplevelsen ordentligt. Vanliga erogena zoner är bland annat insidan av låren, hårbotten, örsnibbarna, halsen, bröstvårtorna, naveln och underarmarna. Prova att lätt röra vid dessa olika punkter, antingen med händerna eller med en vibrator.

5. Roliga (och snygga) leksaker!

Vårt sista tips för onani är det som står oss närmast om hjärtat, nämligen sexleksaker! Om du tar på dig själv regelbundet så kan det vara kul och spännande att testa leksaker som kan förhöja din njutning på olika sätt. Likaså om du tycker det är svårt att komma när du bara använder dina händer, eller bara vill ha lite variation. Då rekommenderar vi att du testar en klitorisvibrator.

Bra sexleksaker är en fantastiskt underbar investering när det kommer till självnjutning. Så länge du tar hand om dem och rengör ordentligt så håller de jättelänge. Om du vill ha det extra skönt så kan du testa att använda dem tillsammans med ett bra glidmedel som till exempel Shiatsu G-spot Gel eller YesForLove – Elixir för par. Det kommer förstärka upplevelsen och ta din orgasm till nästa nivå.

Nu har du fått våra 5 bästa tips för underbar onani så du vet hur du kan göra det så skönt som möjligt för dig själv. Det sägs att du får dina bästa orgasmer på egen hand, så vad väntar du på? Onanera mera!

2 reaktioner på ”5 tips för underbar onani (en härlig stund med dig själv!)”

  1. Pingback: Så bra är kvinnlig orgasm för din hälsa - Vibe Sensation

  2. Pingback: Varför onani kan vara bland det skönaste som finns - Vibe Sensation

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg
Scroll to Top