varför sexleksaker

Varför sexleksaker borde bli en del av allas sexliv!

Sex är kul, och riktigt bra sex är bland det roligaste vi vet. Även om dagens samhälle vågar prata mer öppet om det så finns det fortfarande en hel del stigma runt sexualitet och njutning. Om du är någon som gillar att använda dig av sexleksaker betyder det inte att din partner inte kan tillfredsställa dig sexuellt. Även om detta är en vanligt missuppfattning som många verkar har.

Detta stigma som finns kring användningen av sexleksaker är tråkigt och kan till och med vara skadligt. Därför är det viktigt att man vågar ha en öppen diskussion med sin partner kring användningen av till exempel en vibrator eller g-punktvibrator i sovrummet. I det här inlägget tar vi en djupare titt på just varför sexlksaker borde bli en del av allas sexliv samt de olika sätt de kan användas till att höja temperaturen i sovrummet och göra njutningen större och härligare.

Sex är mer än samlag

Du vet när man försöker komma men du inser att det inte riktigt händer som du hade hoppats? Under dessa situationer kan en liten leksak vara till stor hjälp! Att introducera sexleksaker i ens sexliv är bland det bästa man kan göra för sig själv och för sin partner. Innan kunde det vara riktigt svårt att komma vilket såklart är frustrerande, men det kan också vara jobbigt för ens partner som bara vill att man skulle ha det så skönt som möjligt. 

Även om det kanske inte är något man pratar så mycket om så vet vi att det finns många andra kvinnor som har samma problem som vi har haft i sovrummet (eller duschen, på köksbordet eller vart ni nu väljer att ha det). Sexleksaker är ett bra verktyg när det kommer till nya sätt att komma under sex. Särskilt om du är någon som brukar ha svårt att komma under penetrerande sex. Det är många kvinnor som inte kan komma genom penetrationssex, och det är många som aldrig ens upplevt en orgasm. 

Vi vill dock poängtera att om du är någon som har svårt att komma så betyder det självklart inte att det är något fel på dig. Sexleksaker, som till exempel vibratorer, kan man använda som hjälpmedel. De kan bland annat ge klitorisstimulering på ett sätt som “vanligt” samlag inte kan ge. Att använda sexleksaker kan hjälpa till att minska pressen, så att både du och din partner kan koppla av och njuta av upplevelsen tillsammans.

sexleksaker sexliv
Foto av Ron Lach från Pexels

Använda sexleksaker med din partner

När du använder sexleksaker tillsammans med din partner ger de er möjlighet att uttrycka er fritt sexuellt och göra det roligare i sängen. Tänk tillbaka till när du först började ligga med dig partner. Spänningen och pirret man kände i början, hur nytt och exalterande det var när man först började utforska varandra. För många försvinner tyvärr den spänningen med åren, i vissa fall blir det till och med rätt tråkigt i sovrummet. Många par väljer då att använda sig av sexleksaker för att bland annat få mer variation och spänning i ett förhållande som kan ha blivit tråkigt och göra sexet roligt igen. Om du känner att det har blivit lite gammalt att ha sex med samma person i flera år, så tycker vi verkligen du ska prova att introducera sexleksaker för att hetta upp stämningen i sovrummet igen. Lita på oss, ni kommer inte vilja gå tillbaka till det tråkiga sexet ni hade innan.

Vi som många andra såg på användandet av sexleksaker som en soloaktivitet man  gjorde med sig själv när ens partner inte var hemma. Men vi blev förvånade över att se vilken stor mängd sexleksaker som är avsedda att användas av par. Både att användas för att “spice things up” under förspelet och under själva sexet. Dessa sexleksaker är gjorda för att förbättra ert sex, så att båda parter känner sig tillfredsställda.

Sexleksaker ger dig också möjligheten att utforska vad som känns bra. Gör det till en speciell och kul grej, tänd några ljus (som du också sen kan använda för att ge din partner en sensuell massage). Använd sedan en vibrator för att utforska olika delar av kroppen för att hitta vad som tänder dig och vad som tänder din partner. Att göra sexleksaker till en del av ens sexliv kan både gynna och stärka sexlivet. Det kan även hjälpa till att föra er närmare varandra eller helt enkelt bara göra sexet mer pulshöjande.

1 reaktion på ”Varför sexleksaker borde bli en del av allas sexliv!”

  1. Pingback: Vibe Sensations guide: sexleksaker för par - Vibe Sensation

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg
Scroll to Top